Huisarts Helmond | Dokterspraktijk G. Di Giulio

Het zijn enerverende tijden. Onze staf en artsen doen hun uiterste best om zo goed mogelijk voor onze patiƫnten te zorgen.

En als dan een van die patiƫnten je een hart onder de riem komt steken dan weet je weer waar je het voor doet. Bedankt!

Lees hier het artikel over onze zorg.U bent hier: Welkom arrow Praktijkinformatie arrow Assistente arrow Bloedonderzoek
Bloedonderzoek

Glucose meting (suiker)

Een prikpen bevat meestal een lancethouder met een aantal lancetten. Door het indrukken van een knop wordt het lancet gecontroleerd en snel de huid in gedrukt. Daardoor komt net voldoende bloed vrij om de glucosespiegel te meten. Na elk gebruik wordt het betreffende lancet verwijderd door deze uit te werpen of door te draaien.

Door middel van dit prikje in de vinger wordt een druppel capillair bloed verkregen die op een teststrookje wordt gebracht. Het teststrookje bevat chemicaliën die een reactie met de glucose aangaan en dit vertalen in de weerstand tussen de contacten van het strookje. Na enkele seconden verschijnt de uitslag in een digitaal LCD-venster.

Meting van de bezinkingssnelheid

De assisntente neemt bloed af uit de arm. Dit mengt ze met natriumchloride en zet ze in een buisje. Het buisje blijft 1 uur onder trilvrije omstandigheden staan en wordt na 1 uur afgelezen. In dit uur zijn de rode bloedcellen naar beneden gezakt en is een heldere kolom plasma ontstaan. De lengte van deze kolom wordt in millimeter gemeten. Normaal-waarden (mm/ bezinksel per uur):

 
< Vorige   Volgende >
 
 
 
 

 


Wie is er online