Huisarts Helmond | Dokterspraktijk G. Di Giulio

Het zijn enerverende tijden. Onze staf en artsen doen hun uiterste best om zo goed mogelijk voor onze patiƫnten te zorgen.

En als dan een van die patiƫnten je een hart onder de riem komt steken dan weet je weer waar je het voor doet. Bedankt!

Lees hier het artikel over onze zorg.U bent hier: Welkom arrow Praktijkinformatie arrow Assistente arrow Bloeddrukmetingen
Bloeddrukmetingen

De bloeddruk word gemeten met een bloeddrukmeter. Een bloeddruk word gemeten pas nadat u vijfminuten stil hebt gezeten. De bloeddruk kan men meten op je linker en rechter arm. Vooraleer u kan besluiten dat u een hoge bloeddruk hebt zal men meerdere keren meten. Aangezien dat de bloeddruk steeds veranderd, heeft men meerdere metingen nodig. Dit hangt af van verschillende variabelen. (tijdstip, emotie, stress en spanning). Als een dokter de bloeddruk meet, heb je kans dat de druk hoger zal zijn als je het thuis alleen zou doen. Dat komt omdat de dokter een soort van ‘stress’ zal veroorzaken.

Een bloeddrukmeter bestaat uit een lange armband. Deze armband noemt men in de medische termen een manchet. Deze manchet is verbonden met de meter van het toestel. In deze manchet zit een opblaasbare ballon (die niet te zien is). Het meten moet u doen in rustige toestand op een stoel of in de zetel. De armband zal zich zelf opblazen en zal raar aanvoel. Als de ballon helemaal is opgeblazen, zal het toestel deze rustig weer los laten. Nu zal je bloeddruk berekend worden.

 
< Vorige   Volgende >
 
 
 
 

 


Wie is er online

We hebben 1 gast online