Huisarts Helmond | Dokterspraktijk G. Di Giulio

Het zijn enerverende tijden. Onze staf en artsen doen hun uiterste best om zo goed mogelijk voor onze patiƫnten te zorgen.

En als dan een van die patiƫnten je een hart onder de riem komt steken dan weet je weer waar je het voor doet. Bedankt!

Lees hier het artikel over onze zorg.U bent hier: Welkom arrow Praktijkinformatie arrow Assistente arrow Bevolkingsonderzoek (uitstrijkjes)
Bevolkingsonderzoek (uitstrijkjes)

Het onderzoek gebeurt in de onderzoeksruimte. De assistente doet het onderzoek. Het onderzoek duurt ongeveer 10 minuten. Hieronder leest u hoe het onderzoek precies gaat. U kunt ook kijken bij ‘Uitstrijkje animatie ’ in het menu.

Hoe gaat het onderzoek in zijn werk?

1.Eerst vult u een vragenlijst in samen met de assistente. De vragen gaan bijvoorbeeld over wanneer u voor het laatst ongesteld bent geweest. U mag zelf ook vragen stellen aan de assistente.

2. Dan doet u uw onderkleding uit. U gaat op de onderzoeksbank liggen. U kunt uw benen in de steunen plaatsen. Zijn er geen steunen dan buigt u uw knieën en spreidt uw benen een beetje. Zo ontspant uw lichaam zich. In de tussentijd zet de assistente alles klaar.

3. Met het speculum maakt de assistente uw baarmoedermond zichtbaar. Dit instrument wordt door zijn vorm ook wel eendenbek genoemd. Er zijn verschillende maten. De assistente maakt de eendenbek eerst een beetje warm met warm water. Ze gebruikt een borsteltje om cellen met slijm van de baarmoederhals te halen.

4. De assistente doet een borsteltje door de eendenbek naar binnen. Ze draait met het borsteltje. Zo haalt ze wat cellen met slijm van de baarmoedermond. Die doet ze in een potje of op een glaasje. Bij het filmpje - animatie kunt u precies zien hoe dit gebeurt.

5. De assistente doet de eendenbek dicht. Dan haalt ze hem uit uw vagina. U kunt daarna opstaan en u weer aankleden. Soms komt er wat bloed uit uw vagina. Dat is niet erg. In de onderzoeksruimte ligt maandverband.

6. Het onderzoek is klaar. De assistente doet het formulier en het potje in een plastic zakje. Vervolgens doet ze dit zakje in een envelop. Het ziekenhuis haalt de envelop bij de huisarts op. Ongeveer 1 week later kunt u bellen voor de uitslag

 
< Vorige   Volgende >
 
 
 
 

 


Wie is er online